3 Mart 2018 Cumartesi

Kapsüllü Kahve Makinesi Kullananlar : Kapsüllerinizi Tekrar Kullanın


Geçen gün Instagram storylerde yaptığım kahve anketine denk geldiniz mi? Size sorduğum birkaç sorunun arkasında biraz da "Kahve ile neler yapabiliriz? Acaba bir şeyleri atlıyor muyuz beraberce bakalım, biraz da birbirimizi tanıyalım" duygusu vardı.





Sonuçlara bakacak olursak; 
Nerdeyse %90’ımız kahve seviyor. (Burda amaç çayla kıyaslamak değil, tercihsiz bir soruydu). 


Kahve sevenlerin ise %70’i Türk Kahvesi seviyor, e tabii bu gerçek evinde kahve makinası olanların çoğunluğunun Elektrikli cezve sahibi olmasıyla paralel :) 












Benim asıl merak ettiğim ise “kapsüllü kahve makineleri”ydi. Hani başta Tchibo ve Nespresso’da satılan kapsüllerde farklı aromalarda kahveleri alabileceğiniz, kahve yaparken kapsülü attığınız makineler (Türk kahvesinin bile kapsüllüsü çıktı bu arada, ne gerek varsa onu da anlamadım). Pratikliği nedeniyle çok tercih edildiğini düşündüğüm bu makinanın bizim aramızda çok az tercih edilmesi sevindirici. 


Kapsül kahveye döneceğim tekrar ama Türk kahvesini hemen kapatmayalım. Telvenizi vücut için peelingde ya da bitkilerinizde gübre olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu ipucu tabii filtre kahve yapanlar için de geçerli, filtrede biriken kahveyi aynı şekilde değerlendirebilirsiniz. Fazlasını da kahve içmeyen arkadaşlarınıza götürürsünüz: )  Peki ama halihazırda bir kapsüllü makinanız varsa ne yapacaksınız? Birine verseniz bile sürekli bir çıktısı olmaya devam edecek, sadece bunu sizin değil başkasının evinde üretecek. O zaman size birkaç önerim var: 1.’si Kapsülleri geri dönüşüme atmak ama direkt makinadan alır almaz değil, kapsülün üstündeki alüminyum folyoyu söktükten sonra arada olan plastik filtreleri çıkarıp hepsini sudan geçirip atmak, bu aşamada yine aradaki kahveyi değerlendirmek elinizde. 2.’si ise bu kapsülleri tekrar doldurmak, açınca mekanizmayı görmüş oluyorsunuz. Araya tekrar kahve koyarak kapsülünüzü en az birkaç kez daha kullanabilirsiniz. 3. Öneri ise tekrar kullanılabilir kapsüller almak. Tchibo için arasam da bulamadım ama Nespresso için birçok alternatif var, tanesi 3 dolar gibi bir ücrete çelik kapsül alıp kullanabiliyorsunuz. 

(Not: Fikirleriyle konuyu yazmama neden olan Ece Nalbantoğlu'na çok teşekkür ederim. Önerileri direkt onun tecrübelerinden yararlanarak toparladım. Not2: Bizim evde filtre kahve makinesi ve elektrikli cezve var, Filtre kahve makinesi için kağıt dışında ne kullanabiliriz bakıyoruz, tülbent vs kullanınca koku yaptığını söylediler, fikirlere açığım: ) )

Bu arada bir de dipnot: Nespresso markası, kapsüllerini geri alarak kendileri dönüştürüyormuş. Çöpe atmaktan iyidir değil mi?
Peki siz kahve atıklarıyla peeling ya da gübre olarak kullanmak dışında bir şeyler yapıyor musunuz?

Son olarak, İngilizce olmasına rağmen sessiz bile izleseniz size aşama aşama nasıl yapacağınızı anlatacak bir video bırakıyorum buraya: 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder