Minimalizm üzerine okuduğumda en kolay ve başarılı olarak gerçekleştirdiğim şey kıyafet temizliği oldu. Bunu sadece minimalizm kapsamında da düşünmemek gerek.
Her zaman için giymediğim, bir gün belki işe yarar düşüncesiyle dolap bekleyen genellikle bayılınarak alınıp hiç giyilmemiş kıyafetlere karşılık bırak gönlünce alışveriş yapmayı en basit ihtiyaçlarını karşılayamayan kişiler.
İşte tam bu noktada dolaplar boşaltılmaya ve yeniden dizerken o 2 önemli soruya sıra geliyor. Her bir parça kıyafet için:
1. Bunu en son ne zaman giydin? 1 Yıldan fazlaysa bu kıyafeti unut gitsin (tabii çok özel nedenler dışında, zaten yılda bir kez giyilebilecek bir gece elbisesi, ya da kayağa meraklıysanız kar pantolonuna garez yok. aslında bunları da o kadar sık giymiyorsan ödünç alınabilir ama tamam bunun üzerine çok gitmiyorum)
2. 1 yıldan fazladır el sürmediğiniz kıyafetler için 2. Soru: bu kıyafetin durumu ne? Burdaki kasıt temizliği, kullanılabilirliği. Kıyafeti elden çıkarmaya karar verdiğimize göre onun gideceği yer çöp mü yoksa temiz bakılmış bir kıyafet ya da giyilmeden kenarda duruyorsa uygun bir yer mi ona karar vermek lazım.
Giyilebilir temiz pak kıyafetler için bir önerim Beyoğlu Belediyesi. 444 0 160’ı aradığınızda sizin özenle hazırladığınız paketleri işten veya evinizden alıp ilgili kişilere ulaştırabiliyorlar. Tabii Beyoğlu size uzak bir noktadaysa internetten ufak bir araştırmayla başka alternatifler de bulmak mümkün.
Bugün bunu yapın:
Minimalist olmak emek ister: Bir saat ayırın ve dolabınızdaki her şeyi normalde astığınızdan ters yöne asın. Her yeni kıyafet giyişinizde onu dolaba geri koyarken askısının yönünü eski haline getirin. Bir süre bu şekilde devam edin. Böylece doğal bir eleme sistemi yaratacaksınız. Sonra, mesela 1 ay geçtiğinde dolabınıza tekrar alıcı gözle bakın ve günlerce askılarını çevirmediğiniz kıyafetlerinizi ayırın. Böylece hem yukardaki soruları soracağınız kıyafet sayısını azaltın hem de gerçekten bu kıyafetleri gözden çıkardığınıza ikna olun.
Göz at:
Göz at:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder