13 Temmuz 2015 Pazartesi

Minimalist yemek nasıl olur? Pişirilmeyen basit tarifler

Gwyneth Paltrow'un yolladığı goop isimli bültene üye misiniz bilmem ama bu bültende yemek tariflerinden kıyafet önerilerine bir çok şeyi (büyük ihtimalle uygulayamayacağınız bir çok şeyi) burda bulabilirsiniz. Ben bir keresinde beyaz lahana'dan dürüm yaptığını görmüştüm çok merak etmiş ama asla o kocaman beyaz lahanalardan almak istemediğim için deneyememiştim.
Bu haftasonu da bir restoranda yeşilliğe sarılmış hamburger yiyince yemekte minimalizm mantığından yola çıkarak biraz raw food / çiğ yemek işine biraz girmek lazım dedim. Sizlere gerçekten evde çok kolay bir şekilde küçük bir market alışverişi sonrası yapabileceğiniz alternatif tarifler buldum. Üstelik hiç biri için fırın, tencere vs ye ihtiyaç yok.

1. Kraker tarifleri / Altınbaşak / Eti form/ Wasa kraker ile yapabileceğiniz hafif lezzetler

- Kraker üzerine sürülebilir peynir ve incir ile servis edilebilir.
- İddialı bir tarif için : Kraker üzerine ahududu ezmesi ve rokfor peyniri deneyebilirsiniz
- Yine iddialı bir seçenek: kraker üstü humus-zeytin ve maydonoz üçlüsü

2. Taze bir yaklaşım : salatalık dilimleri



Salatalık dilimlerinden mini sandviçler yapabilirsiniz: Büyükçe bir salatalığın dilimleri arasına peynir, hatta jambon dilimi konabilir.
Tam buğday ekmeği üstüne ezilmiş avokado- beyaz peynir karısımı ve üstüne salatalık dilimleri de oldukça doyurucu ve göze hoş basit bir yemek olabilir.




Biraz daha oyuncaklı tariflere gelecek olursak


3. Sebzeden sushi ve dürüm

Kabakları bir kabuk soyucusuyla incecik dilimler halinde kesin, üstüne kremsi bir peynir sürerek yapışkan bir zemin sağlayın ve içine isteğiniz malzemeden koyarak rulo yapın. İşte kabak sushi'niz hazır.




Ya da Goop'ta gördüğüme benzer mantıkla kara lahana yapraklarını alın ve içini istediğiniz malzeme ile doldurup sarın. İşte karbonhidrat olarak zayıf, içerik olarak zengin, pişirme derdi olmayan bir dürüm.






4. Pişmemiş enfes bir tart
Tartın tabanı için 1 bardak hurma; 1/3 bardak ceviz, 1/3 bardak çiğ kaju ve 1/3 bardak çiğ bademi güzelce ezip karıştırın ve tart kalıbına döküp iyice soğuması için buzdolabına koyun. Bu arada 2 bardak çiğ kajuyu; yarım bardak yeşil limon suyunu, 1/4 bardak balı, birazcık tuz  ve istediğiniz yoğunluğa göre suyu (önerilen 1/4 bardak) karıştırın. Sonra dolaptan çıkardığınız kalıbın üzerine sürün ve tamamdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme