1 Ağustos 2013 Perşembe

Belki işime yarar kutusu

Kısaca "belki kutusu" ya da "belki kullanırım kutusu" evinizi gözden geçirip bir nevi sadeleşmeye giderken işinize en çok yarayacak, kararsız anlarınızda size zaman kazandıracak ve sonunda belli bir süre sonunda size kararı kendiliğinden verdirecek kutulardır. Keşke hayatın her alanında kullanılabilseler: )

Belki kutusu şu şekilde kullanılabilir: Evinizde bölüm bölüm ya da topyekün bir sadeleşme, toparlanma (declutter) hareketinde vermeye kıyamadığınız, henüz ayrılmaya emin olmadığınız eşyaları bu kutuya koyun.

Eşyalarla işiniz bittiğinde kutunun üzerine bugünün tarihini atıp kutuyu bir yere kaldırın ve mutlaka bir takvime, outlook'a, telefonunuza bu kutuya bir süre sonra, diyelim 6 ay, bakmak için not yazın.

6 ay geçtiğinde kutuyu ve içindekileri tamamen unuttuysanız zaten hiç sorun yok:) Hepsiyle vedalaşabilirsiniz (Ya da belki de günlerce bu anı beklediniz). Aslında en doğru olan, eğer minimalizmi deneyecekseniz tabii, bu 6 ay içinde gerçekten ihtiyacınız olduysa içinden o eşyayı almak ve hayatınıza katmak. 6 ay kullanmadığınız herhangi bir eşyaya (gerçekten mevsimsel değilse yani mayo, kayak takımı vs gibi bir şey değilse) aslında ihtiyacımız olmadığını zaten biliyoruz değil mi?









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder