27 Nisan 2018 Cuma

Fast Fashion | Hızlı Moda Nedir? OKU: Overdressed

Türk İşi Minimalizm artık www.turkisiminimalizm.com'da.
Yazının tamamını okumak için:
https://www.turkisiminimalizm.com/minimalizm-blog/fast_fashion_hizli_moda_nedir_oku_overdressed

3 yorum:

  1. Benim de artık giysilere ve fast-fashion üretim yapan yerlere bakış açım değişti. Tekstil sektöründe de çalışmış Biri olarak maalesef Türk halkı etiket okumuyor; özellikle çocuklarına aldıkları giysilerin etiketlerine anneler bakmıyor;sırf rengine, süsüne bakıp alıyorlar maalesef. Mavi jeans’i seven biriydim ancak son 2 yıldır, tişörtlerinin penye kalitesi, kot pantolonlarının kumaş kalitesi iyice bozuldu. Daha önce aldıklarımı hala bozulmadan giydiğim ürünleri varken, yenileri aynı kalitede değil maalesef. Ve kup, güzel üzerine oturan model sorunu var tüm iyi bilinen markalarda. Gömleklerde göğüs pensi yok, kollar kolaya kaçıldığı için yarasa kol, elbiseler robadan vs... O yüzden mevcut sevdiğim giysilerimi uzun yıllar kullanabilmenin yollarını arıyorum. Ve uzun bir boş vaktim olduğumda dikiş öğrenmek istiyorum (Züleyha)

    YanıtlaSil
  2. O zaman ben de herkesi dikiş öğrenmeye davet ediyorum 😁 😁 parça kumaşçılardan keten şeri topluyoruz ve dikiyoruz😁 www.marifetlimuallim.com tabii ki 😎

    YanıtlaSil
  3. Kaliteli kumaş deyince genellikle polyester yerine ipek, kaşmir gibi kumaşlar öneriliyor. Fakat bu kumaşlar makinede yikanmiyor, kuru temizleme veya elde yikama gerekiyor. Çoğu zaman etikette " çamaşır makinesinde yikanmaz" ibaresini gorunce almaktan vazgeçiyorum. Elde yikamak zahmetli, kuru temizleme hem zahmetli hem maliyetli, ayrica kullanilan kimyasallar zararli diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil