21 Aralık 2015 Pazartesi

İşler sarpa sardığında ne yapmalı?


Bazen hayatta her şey üst üste gelir ve nerden başlayacağını bilemezsin. Bazen konu özel hayat bazen de yetişilmesi gereken bir projedir.

Ekşisözlük yazarı  iwillshowyouwhatitmeans in yine ekşide yazdığı yazıyı toparlayarak sizle paylaşmak ve zaman kısıntısında yükün altından nasıl kalkabileceğiniz hakkında biraz bilgi vermek istedim.

İlk yapılacak şey neler yapılması gerektiğini çıkarmak. Sonra da bu listedeki maddeler için kendimize "bu işi tamamlamak iki dakikadan kısa sürer mi?" diye sormak, her evet dediğiniz madde için acil eylem planı uygulayıp onu hemen halledip ana listeye almadan çözüyoruz.

Sonra ise listedeki maddeler içinde bir düzen içinde ilerlemek gerekiyor:
1. topla
2. işle
3. düzenle
4. yap
5. gözden geçir

İşleri ertelemenin  en genel nedeni o işin tam ifade edilememesidir. Bir madde çok genelse onu netleştirin; gerekirse aşamalandırın. x dilini öğren yerine  şu kurstan görüsme randevusu al/ "bu kursun tarihlerini ögren" gibi.


Maddeleri netleştirdikten sonra tek tek yukardaki sırayla ele almalıyız.



BUGÜN BUNU YAPIN:
Hadi hep ertelediğiniz bir işi bugün planlayın. Bu blogda olduğunuza göre bu konuda hareket etmeye niyetiniz var demektir. O zaman neden odasınızı sadeleştirmek için bu planı kullanmayasınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder