12 Ağustos 2013 Pazartesi

Tatilde bavulumda ne vardı?

Bayram tatili herkes için bir kaçış imkanı sundu. Bir yerlere gidebilenler değişimin tadını çıkarırken, evlerinde kalanlar ise boşalan şehrin farklı yüzleriyle tanışmayı denedi. Bir şekilde herkes dinlendi diye umuyorum.

Biz bu tatilde 2. defa kamp hayatını denedik. Hani bir laf vardır: tatile çıkarken planladığınız eşyaların yarısını paranın ise iki katını yanınıza alın diye. Kamp hayatı için oldukça geçerli bir tavsiye. Paranın 2 katını almaya gerek yok belki ama eşyaları yarıya indirmek kesinlikle faydalı. Daha önce zaten tatil bavulunda ne kadar çok ya lazım olursa diye taşıdığımız şey olduğunu konuşmuştuk. The Minimalist'teki kuralı örnek göstermiştim: 20-20 yani tatilde acil ihtiyacınız olacak bir şeyi en fazla 20 dk uzaklığa giderek ve 20$’ı geçmeden(bizim durumumuzda 20TL diyebiliriz sanırım) alabilirsiniz. Bir ilaç, deniz gözlüğü, terlik, bere, eldiven bir çok şey için geçerli bir kural.

Bu tatilde çadır ve uyku tulumları hariç tek bir çantayla çıktık yola: mayo/bikini, şort 3 tshirt, , 2 kitap, 2 havlu, güneş kremi, tarak-şampuan, terliklerimiz. Zaten daha fazlasını koyacak yerimiz de yoktu açıkçası. Kamp hayatı insanı ister istemez minimalizmin kollarına atıyor.

tatil çantamız 2 kişi için tam bu boyutlardaydı, fotoğraftaki gibi yine accesorize ama biraz daha çiçekli böcekli

Herkese hafif tatiller!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder